Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 8., hétfő

Zenei unikum....

2014 szeptemberének első szombatján, 6-án, egy rendkivül érdekes programot kínáltunk a nagyérdeműnek. A Live Coals formáció akusztikus koncertje volt a program. Az sejthető volt hogy ebben az elöadásban nagy szerepet kap az irodalom is (jelesül a költészet), de azt nem gondoltuk, hogy ilyen szép számú közönség tiszteli meg a Rock Klub ezen programját.

A Live Coals egy trió felállású együttes, melyben

Bagaméri András és Jóbi Gergő gitározott és Jóbi Annamária énekelt.

Remek műsoruk volt, sorra jöttek a megzenésített versek olyan költőktől, mint Nagybandó, Pilinszky, vagy éppen József Attila.

A mintegy órás műsor hallatlanul értékes volt, szép estét szereztek mindannyiunknak.
A két gitáros nagyon együtt volt, néha egymásnak játszottak finom, bluesos szólókat, és az énekesnő jó hangja fogta mindezt egységbe. Egy igazi, akusztikus, emelkedett hangulatú koncertet varázsoltak a keményebb zenékhez szokott szinpadunkra.


Ezért nagy köszönet jár, mert ez a műsor megmutatta nekünk, hogy néha a kevesebb a több, és az emelkedett hangulatot a művészi hatások csak fokozták. Örülünk hogy ilyen jellegű koncertet is rendezhettünk, annak meg mégjobban, hogy ennyien el is jöttek, ez mutatja hogy az ilyen zenékre is van igény.
 
Köszönjük szépen az élményeket!


 

























  

2014 augusztus 30 - Vízió (az ősz kezdetéről....)

Augusztus utólsó szombatján a progressziv rockzene szerelmeseit vártuk egy jó kis koncertre, melyet az Orosházán már 30 éve működő VÍZIÓ együttes követett el.

Ez a buli is emlékezetes marad, hiszen a VÍZIÓ előtt meghallgathattuk a rendkivül fiatal Kecskeméti Laura remek kis szóló-produkcióját. Nagyon ügyes a leányzó, és a hangja egész rockos volt (saját bevallása szerint azért mert be volt rekedve), de jól állt neki. Elöadása meglepetés volt.

A másik meglepetés akkor ért bennünket, amikor a VÍZIÓ sorra adta elő vetítéssel egybekötött dalait. A zenekar volt már nálunk, de most sokkal érettebb, zeneileg gazdagabb elöadással rukkolt elő. Nagyon jól szólaltak meg, és az ének is (igy kicsit visszafogottabban) a helyén volt. Szerintem soha nem játszottak még ilyen jól, ezt az is bizonyítja hogy mertek Pink Floyd-ot is játszani, és nem is akárhogyan.


Egyszóval le a kalappal a zenekar előtt, és KÖSZÖNJÜK nekik a szinvonalas koncertet!!!!!!

Kecskeméti Imre - gitár,vokál
Skita György - ének
ifj.Kecskeméti Imre - basszusgitár
Törköly József - orgona
Törköly Márton - gitár
Kecskeméti Laura - hegedű, ének, gitár
Szabó Géza - dob




2014 augusztus 23 - a punk napja

Ezen a szombaton láttuk vendégül a fiatalokból álló orosházi Black Band zenekart.
A csapat legutóbbi fellépésük óta nagyon sokat fejlődött, post-punk muzsikájukban, mely egyre inkább önálló dalaikat vonultatja fel, már nem csak az üvöltözésé a főszerep, igenis jó dallamokat hallhattunk, és a zenekar tagjai is egyre jobban összecsiszolódtak, már csapatként működnek.
Az est második részében aztán elszabadadult a pokol, mert jöttek a zenekar haverjai, akik szintén egy zenekarban (vagy kettőben is) döngetnek. Így aztán egy zenekar helyett láttunk hármat is, hiszen a Black Band után egy másik formáció (meg nem mondom a nevüket), majd a Vadvirágos Rét zenekar is szóhoz jutott. Megintcsak lestünk mi öregek, mert jöttek a zenekarhoz hű rajongók, olyan arcok, akiket még nem láttunk.











De igy van ez jól, ez az ő napjuk volt, PUNK & ROCK AND ROLL!!!
Köszönet a fergeteges hangulatért!!!!!

    

2014 augusztus - fesztivál után...


Klubnapok

A ViharsaRock Fesztivált követően sem szunnyadtunk sokáig. Augusztus 9-én Szoki barátunk jóvoltából vetítettünk egy jó kis programot, mely "Koncept-albumok, Rock Operák" címmel futott. Szokolai Jancsi gondosan kimunkálta filmjét, remek dal-fordításokat prezentált, és jól mutatta be a rockzene ezen válfaját. A prezentáció után megnéztük a "Világok harca" c. nagysikerű filmet.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Augusztus 16-án bemutattuk az amerikai southern-rock egyik leghíresebb csapatának a Lynyrd Skynyrd-nek történetét. Az összeállítás az eredeti zenekarról szólt, melynek tagjai közül hárman is halálos repülőgépszerencsétlenségben vesztették életüket.




Köszönet...és ez itt a reklám helye

Mint ahogyan azt megtettük a helyi Orosházi Élet hasábjain is, ezuttal is szeretnénk megköszönni azoknak az intézményeknek, cégeknek és magánszemélyeknek azt a segítséget melyet az Orosházi Rock és Blues Egyesület, valamint az Orosházi Rock és Blues Klub részére folyamatosan megadnak, programjaink, koncertjeink, fesztiváljaink megrendezése érdekében.

Kiemelt köszönettel tartozunk Orosháza Város Polgármesteri Hivatalának, valamint Zalai Mihály alpolgármester Úrnak, hogy komoly támogatásukkal lehetővé tették számunkra, hogy Klubunkban a rock és blues zenét szerető közönség megtalálja szórakozását.
Úgy gondolom, mégha egy párszáz fős közösségről is van szó, az része városunk kulturális életének.

Szintén kiemelt köszönetet mondunk a K&S Hangtechnikának, hiszen önzetlenül és segítőkészen mellénk álltak, és immár több mint hatvan koncertünk hangosítását egyre komolyabb szinten valósítják meg!

Nagy köszönettel tartozunk a Média Kft-nek, hiszen programjainkat, műsorainkat folyamatosan közzéteszik a helyi médiákban, az Orosházi Élet-ben,  az Oros-Cafén, az Orosházi Városi Televízióban, ezzel is népszerűsítve Klubunkat.

Köszönjük az esztergomi Tűzekrék XT zenekarnak és teljes stábjának, hogy országos szinten is terjesztik klubunk jó hírnevét.

Köszönjük az S-Copy cégnek a sok-sok nyomtatási munkát, plakátjaink sokszorosítását, és a támogató hozzállásukat.

Köszönjük azon magánszemélyek hathatós támogatását, akik lehetővé teszik számunkra, hogy folyamatosan meg tudjunk hívni zenekarokat, elöadókat. Bár a legszivesebben itt nagybetűkkel írnám ki annak a 4-5 főnek a nevét, de az Ő kérésüket tiszteletben tartva, ezt nem tehetem.

Köszönetünket fejezzük ki továbbá:
Tourinform Orosháza
Jövő Építők TDM Kh.Egyesület
Orosfarm Zrt.
Try-Béta Kft.
Asztalos Depo Kft.
Like Magazin
Szuperinfó
La Rosa Pizzéria És Étterem
Justh Zsigmond Városi Könyvtár
ElektroArt Bt.

ViharsaRock Fesztivál - 3.zárónap - 2014.augusztus 3 - 3.rész

Már este 11 óra volt, és ekkor következett egy nem várt áramszünet, ami miatt le kellett rövidíteni a Wildflowers Blues Band és Tátrai Tibor műsorát.
A közben 300 fősre duzzadt közönség azomban türelmesen várta a produkciót, mely néhány perc után elkezdeődött.  Suba Attila, a zenekar vezetője és énekese a hazai blues-élet kiváló egyénisége, egy igazi jelenség a szinpadon, aki nagyon ért a hangulat fokozásához is. Legalább négyszer "lehelte" a mikrofonba: Hölgyeim és Uraim - A szinpadon Tátrai Tibor!!! Persze Tibuszt nem kellett bemutatni, hiszen az itt megjelentek szinte mindegyike tudja hogy Magyarország legendás gitárosa lép a szinpadra. Tibusz hozta a formáját, kicsit fáradt volt, ez látszott rajta, de ezen senki ne csodálkozzon, hiszen balesetét követően alig két hónappal már ujra a dobogókra állt.















































A műsor zárórészében beszállt a játékba Petendi Tomi és Bagaméri András gitárosok, és egy klasszikus Chuck Berry nótával zárták le az idei ViharsaRock Fesztivált.

Úgy gondolom mindannyiunk számára egy sikeres és hangulatos programot hoztunk létre, és örömmel konstatáljuk, hogy egyre több ismert, és kevésbbé ismert muzsikus is örömmel jön klubunkba zenélni, mert ahogy Ők mondják: itt egy lelkes és szakértő közönség várja Őket, és a Klubnak van egy olyan szellemi varázsa, ami vonzóvá teszi.