Forditó

Összes oldalmegjelenítés

Klubnapok

2012-07-17
A mai klubnapon először megemlékeztünk a 35 éve elhunyt Elvis Presley-ről, megnéztük a nevezetes Hawaii koncertfilmjét.

A meghirdetett tagygűlést elhalasztottuk, mert nagyon kevesen jelentünk meg.

A mai nap a jazz jegyében telt, megnéztük a Jan Garbarek Group 2006-os németországi koncertjét, majd azt követően uj tagtársunk Horváth Robi kiváló jazz-lemezeiből szemezgettünk. Az Oscar Peterson Trió lemeze nagyon jó volt, még a fiatalabbak is értékelték.

Jövő héten blues-est, műsoron Charlie Musselwhite és Corby Yates, valamint a sajnos 54 éves korában távozott Michael Burks-re emlékezünk.
2012-07-06 Péntek
Forró július

Rock-nap a klubban, kevesen vagyunk, de megvagyunk. Ujabb meglepetés, Krivik Sanyi jóvoltából, aki egy 6 csatornás Vermona keverő-erősítővel állított be, és a Klubnak hozta!!!!! Kerekes Jani gyorsan el is szaladt megfelelő csatlakozásokért, és beüzemeltük.

A fiatalok a kertben szerenádoztak, Tenkes Tomi tanítgatta a nála is fiatalabb Kovács Tibit. Tomi megint eleresztett egy két igen hangzatos, és bluesos szólót!!!! Amint elnéztem az ujjait, arra gondoltam, hogy nemcsak metált kéne játszania ennek a fiúnak! Benne van a kezében Hendrix, SRV, de blues is, főleg a modern elektromos chicago blues! Komolyan....hallottam!

A mai napon megkezdtük Kedvenc lemezem... sorozatunkat, és mivel én vagyok a kezdő, így hát végighallgattuk a brit ATOMIC ROOSTER harmadik, 1971-es albumát, az In Hearing Of-ot. És ha már Rooster, maradtunk az együttes utódainál, jött a Bullet, melyben John Du Cann és Paul Hammond szorgoskodott (mindketten a Rooster-ből jöttek). Ezután a Bullet-ből alakult HARD STUFF jött. Tetejébe megnéztünk egy dvd összeállítást az ATOMIC ROOSTER legjobb felvételeiből. Az Atomkakas szép emlékeket idézett fel bennem, hiszen kedvenc lemezem megjelenésekor még csak 21 voltam, és emlékszem hogy rá négy hónapra tudtam megszerezni a lemezt egy dél-amerikai levelező-társam jóvoltából!!! Ez volt az ajándék magamnak szülinapomra.

Eldöntöttük hogy a paprikás krumplit 20-án főzzük meg, akkor koncert is lesz,

         Leszkó Robi csapata a JAMMY játszik 20 órától.


Előtte 6 és 8 között elpusztítjuk a kaját, melyre minden klubtagot várunk!!!

A jövő héten ujabb meglepetés lesz, meg BLUES-est, és Gyertek!!!!!


2012-06-29

Egy ujabb hónapot zártunk le 29-én pénteken a Klubban. Úgy gondolom egy jó és sikeres hónapot, hiszen egy rendkivül jó koncertet láthattunk az Electrons jóvoltából, és az sem mellékes, hogy ebben a hónapban három uj taggal is bővültünk.

Nagy örömmel üdvözöljük a fiatal generációt képviselő legujabb tagunkat Tenkes Tamást!
Tamás egyébként a békéscsabai Fear LA zenekar gitárosa, és kedvcnce Yngwie Malmsteen, valamint a nemrégen eltávozott kiváló vokalista Ronnie James Dio.
Készülj Tomi, a jövő hónapban letesztelünk a tótkomlósi fesztiválon!

E kis köszöntő után térjünk vissza az estére. Amikor megérkeztünk Tóth Tibivel a Klubhoz három srác két gitárral és egy laptoppal várakozott a bejáratnál. Kovács Tibi már az Electrons koncert szünetében megkérdezett bennünket hogy néha bejöhetnek-e a klubba gyakorolni, természetesen biztattuk és lám már egy hét múlva jelentkezett két havarjával. Megígértem nekik hogy minden pénteken az első órában gyakorolhatnak nálunk. Hiába, a fiataloké a jövő.

Aztán befutott komlósról az egyesületünk elnöke Csuvár Józsi is, és ujabb köszöntő következett. Isten Éltessen Józsi szülinapod alkalmából! Ma az ő napja volt, kedvenc nótáiból válogatott össze egy TOP 20-as anyagot, remek dalokból. Később belenéztünk a Lux jubileumi koncertjébe, és zárásként a Woodstock Fesztivál filmjébe.

Közben az udvaron többen is megpróbálkoztak a gitározással, és az "ujonc" Tenkes Tomi is játszott egy két kellemes szólót. Szóval nagy melegben, de jó kedvvel zártuk ezt a hónapot.


PROGRAM-TERVEK:
Szépen alakulnak a következő hónapok élő-műsorai, már majdnem biztos a június.

Június 22:           Jammy (Orosháza) majd Electrons (Szeged)
Július 13:            Örökség ?????  
Július 27:            Revizió (Orosháza) majd Plenter Trio (Simontornya)
Augusztus 24:    Folkográfia (Orosháza)

Ha az alábbi eseményt sikerül összehozni, akkor az ÁRPÁD KERT-ben::::::::: 

Szeptemb.21:     JIMI HENDRIX - RADICS BÉLA EMLÉKNAP

                         KON TIKI - Insert Coin - ULRICH BAND - Taurus Memorial Band - JAMMY
                         + gitár-jam:  Meghívott gitárosok!!!! 

A zenekarok fellépése közötti időszakban a rock és blues legjobb felvételei szólnak, erről Egyesületünk
gondoskodik!!!Hello Mindenkinek! Ébredező Blues-Testvérek!

Első közös vacsoránkat fogyasztottuk el pénteken, azaz tegnap este, Léna és Tóth Tibi kitett magáért, jól sikerült!

Az külön jótt tett az estének, hogy páran elhozták életük párját is, ahogy mondani szokták Ők csak emelték az est fénypontját, és egy kicsit beletekinthettek "szent őrüleünkbe", és talán jobban megértik mit jelent nekünk a ZENE!


Persze a zenei "aláfestések" sem maradtak el, de igazából a mai napon a tematika kissé felborult. Belehallgattunk az általam beharangozott Soft Machine Legacy lemezébe, de az most túl nehéz falatnak bizonyult, elvégre a pörköltre összpontosítottunk!

Annál kiválóbbra sikeredett Szoki video Top-15-je, melyben nagyon jó érzékkel válogatta össze kedvenc dalainak egy részét klipek formájában. Köszönjük!

Csak a köszönet jár a Krivik-testvéreknek, na meg Tóth Tibinek akik nagyban hozzájárultak a klub látványához, hiszen ha valaki belép a terembe, azonnal látja az összeszerelt dobszerkót, a kipakolt gitárokat, és erősítőket, igy azonnal konstatálja, ITT ZENE VAN!

Ismét voltak vendégeink, eljött a Békéscsabai Prog-Rock Klub két vezetője, valamint Almási Lajos barátunk Hódmezővásárhelyről, aki fontos kapocs az ottani zenészekkel és zenét imádó hozzánk hasonló "őrültekkel".

Belenéztünk Jan Akkerman koncertjébe, de igazából az est fénypontja Robben Ford és Blue Line zenekarának fergeteges fellépéséről készült film volt.

Az este zárásában már majdnemhogy kivánságműsorrá alakult a helyzet, végül a nagy tanító, a mester Jimi Hendrix fellépéséből néztünk részleteket )Monterey Pop Fesztivál). Szóval megint jó volt együtt, az a harmincegynéhány ember biztosan így gondolja.

Most gőzerővel készülünk május 25-re, a következő szeánszunkra, ami egyben a klub ünnepélyes megnyitását is jelenti majd.

A blues legyen veletek, persze velem is!

MZ


2012-05-11
Mai találkozónkon "Fáni" kedvenceit hallgattuk meg, a Procol Harum-ot kétszer is!
Aztán megnéztük Larry Carlton szenzációs 2004-es Párizsi fellépését, és egyöntetű volt a vélemény, hogy fantasztikusan nagy gitáros! Vitt bele egy kis jazzrockot is, de a lassú finom bluesok hihetetlenül jól szóltak! A négytagú fúvós-szekció meg hab volt a tortán! Nem is maradt idő a lemezbemutatóra, majd pótoljuk! Következő héten vacsora lesz, de ugyanúgy szól majd a zene! Jazz-Est következik, azért Kerekes Jani ismét előtérbe kerül javaslatával!!!

Találkozunk május 18-án!


2012.05.09.
Koncertek.....
Lassan összejönnek a végleges koncert-menük is, ma jelentkezett a szegedi Electrons, melyet Tótkomlóson láthattunk pár hete, és a Június az övék lesz! A megnyitóbulin most már 90% hogy a csabai Insert-Coin fog játszani, csakis bluest! A Plenter Trio pedig gőzerővel készül a nyárra Simontornyán hogy aztán nálunk lépjenek fel, és megsúgták a menüt: RORY GALLAGHER!!!!

--------------------------------------------------------------------------

2012-05-04
Kedves híveink!!!

Eljött május, és ime itt a hatodik szeánszunk, azaz 4-én este Rock-Est címszó alatt hallgattuk meg Dominko Misi TOP-12 kiváló összeállítását, melyből ki sem tudok ragadni semmit, hiszen a rock és a bluesrock legnagyobb nótáit hallhattuk, köszönjük! DE mégis: ami számomra kiemelkedő volt, az a Colosseum "Bolero"-ja, már régen hallgattam, és természetesen nagyszerű! Lázasan készülünk az első közös blues-vacsoránkra, ami köztudottan egy pörköltfőzés lesz, két hét múlva, egész pontosan május 18-án! AKI RÉSZT KIVÁN VENNI, AZ MÉG május 11-én este 21 óráig jelentkezhet!!!!

Aztán a lemezbemutató keretében belehallgattunk a New York-i gitáros, Big Ed Sullivan két legutóbbi lemezébe, ami igazából nem blues volt, sokkal inkább rockabilly, de azért középső utódomnak (Presley) ez nagyon tetszett. Ezekután még belenéztünk a néhai Gary Moore legutólsó Montreux-i jazzfesztiválon 2010-ben felvett filmjébe, majd az este zárása képpen, már alig várva egy kis vérbeli bluest, megnéztük a nagy öreg B.B.King 2011-es, a London-i Royal Albert Hall-ban tartott koncertjének első részét. Sokáig éljen még a blues királya!!!!

Beszéltünk még későbbi terveinkről, alakulóban van egy Radics-Hendrix emléknap megrendezése, ami rengeteg utánajárást és szervezést követel, de neki kell vágni!!!!

Lassan oda is elérkezünk, hogy létrehozzuk a Klub ünnepélyes megnyitóját, amit május 25-re tervezünk!
Ha bármilyen változás van, arról mindenki értesülni fog, akárcsak a részletekről!
Most egyenlőre ennyit, ja még valami: Kedves Barátunk és Tagtársunk "Fáni" jóvoltából míg ezen sorokat írom a veszprémi illetőségű Bluesberry zenekart hallgatom! Ezt Nektek is hallani kell, igen jó zene, úgyhogy
a jövő heti Blues-est-en (május 11) mindenképpen leforgatjuk!

A blues legyen Veletek!

-------------------------------------------------------------------------------
Élő-koncertek!
Itt ismét egy köszönet Kasza Istvánnak, aki segít Klubunknak a jövőben egy párszor hogy igazán szinvonalas hangosításban legyen részünk!!!

Koncert -terv: Május 25. Spektrum Blues Band - Taurus Revival Band
Junius 29: Jammy (ez a buli a szokásos 4.péntek helyett 5.pénteken lesz!!)
Július 20: még nem biztos: Őrtorony (Hódmezővásárhely)
Aug.24: KLUB-FESZTIVÁL: FOLKOGRÁFIA
JAMMY
DIGGIN' DEEP (?)(de ULRICH ÖCSI BIZTOS!)
PLENTER BLUES TRIÓ (Rusznák Gyuri-val)
+ gitár-jam: Meghívott gitárosokkal.

Ne feledjétek, ezek tervek, a részletek változhatnak, de azon vagyunk hogy a Rock a Blues és a Jazz
nagyobb teret kapjon! Vissza kell hozni a hatvanas-hetvenes évek zenei világát!!!!
LONG LIVE ROCK AND ROLL! & BLUES FOREVER!


----------------------------------------------------------------------------

További tervek!
Átnézve a helyi kulturális események naptárát (köszi Hajdu Zoli!!) augusztus 24-re egy szabadtéri mini-fesztivált tervezünk, melyen fellépne négy-öt banda, köztük az ezer éve Orosházáról elszármazott Plenter Blues Trió. A műsor végén tisztelegnénk a nagy Jimi Hendrix halálának évfordulója alkalmából egy közös jam-session-el, melyre a tervek szerint meghívnánk egy-két ismert bárdistát!
Az eseményt szeretnénk közösen megrendezni a Gellértegyházáza Alapítvánnyal, házigazda a Folkográfia együttes.


-----------------------------------------------------------------------------

2012-04-27 - Rock-est
A mai szeánszon is szépen összejöttünk, meghallgattuk Tóth Tibi Barátunk kedvenc dalait, valamint megnéztük Rory Gallagher hatalmas 1987-es Cork-i koncertjét. Ezenkivül döntöttünk néhány dologban.

1. Május 18: pörköltfőzés a kertben, vacsora 18 körül a szabadban (fejenként 1000.-ft-ot kell bedobni!

2. Május 25: Megtartjuk az ünnepélyes Klub megnyitót meghívott vendégekkel!
Program: 18.00 - Ünnepélyes megnyitó - Zalai Mihály alpolgármester
18:15 - Behangoló - A blues rock királyai!!!!
20:00 - Élő koncert: Spektrum Blues Band - Taurus Revival Band
Az eseményre meghívjuk a helyi sajtó, rádió és televizió képviselőit.


----------------------------------------------------------------------------


2012-04-20 Jazz-est
Ma a jazz jegyében gyültünk össze, és meglepetésünkre vagy harmincan voltunk! Tettünk egy sikertelen kisérletet egy projectorral, melyet Berke Géza volt szives behozni, most még voltak vele problémák, de majd kialakul!

Kerekes Jani kedvenc jazz-dalaiból hallgattunk egy szép csokrot, meglepetés volt Parov Stelar modern hangvételű nu jazz nótája, de Jaco Pastorius 17 perces eposza mindent vitt! Aztán megnéztük a Herbie Hancock-Ron Carter-Billy Cobham trió nagyszerű Luganó-i koncertjét.

Következő pénteken találkozunk.


----------------------------------------------------------------------------

2012.áprilisi program
Április 6: Rock-Est: Mihály Zoltán TOP-15 kedvenc nótáját hallgattuk, megnéztük az angol IF együttes 1971-es liverpooli koncertjét, a lemezbemutató keretében meghallgattuk Ian Anderson (Jethro Tull) uj Thick As A Brick 2 művét.

Április 13: Blues-Est: Léna TOP 10, Részletek a Chicago Blues Union filmből, KONCERT: Ulrich Öcsi és Barátai - A kb.50 fős közönség egyszeri és megismételhetetlen élményben részesült - A bemutatkozás jól sikerült, ha majd az ünnepélyes megnyitó is hasonló lesz, akkor nem dolgozunk hiába!

Április 20: Jazz-Est: Kerekes Jani TOP-10 - Lemezbemutató - Koncertfilm

Április 27: Rock-Est: Tóth Tibor TOP 15 - Lemezbemutató - Ian Anderson DVD (Szoki)

-----------------------------------------------------------------------------