Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2012. október 3., szerda

Élménybeszámoló



2012.09.30-án a "PECSA" Music Hall-ban megrendezett Bencsik, Barta, Radics emlékkoncerten, ún. "ÉGI KONCERT" -en az Orosházi Rock Blues Jazz Klub is képviseltette magát 8 fővel.

Megérkezésünkkor először ellátogattunk a gitárkirály szobrához Csepelre, egy csokor virággal tiszteletünket fejeztük ki a legenda előtt, (aki 1946.február 06-án született és 1982. október 18-án hunyt el,majd elindultunk a koncert helyszínére.

Megérkezésünkkor László Andrással a Radics emléktársaság vezetőjével volt találkozónk. Rövid beszélgetés után megkaptuk az útbaigazítást, mit, hol merre találunk, kisebb biztonsági ellenőrzés után beléptünk a zene szentélyébe.

A bulit az esztergomi Tűzkerék XT zenekar nyitotta. Sorra jöttek a Radics nóták többek között a „Csodálatos utazás”, „Királyi madár”, „Láng szívű lány” stb. A második részt egy Hendrix-blokk követte, fergeteges gitárszólókkal színezve. Erről a zenekarról tudni kell, azon kívül, hogy profi muzsikusok és kiváló zenészek, október 12-én ők zárják a nálunk megrendezésre kerülő Radics-Hendrix emlékfesztivált.

Rövid átszerelés után következett Schuszter Lóri és a P-Mobil. Ők a fiatalon, és tragikusan elhunyt Bencsik Samunak rótták le tiszteletüket a rockzene oltárán. Hallhattuk a régi Mobil nótákat, mint pl. „ A Főnix éjszakája”, Pokolbatartó vonat”, „Menj tovább”, „Kétforintos dal”, „Utolsó cigaretta”, „Forma 1”. Itt kell megemlíteni egy nagyon tehetséges ifjú titánt, Lóri fölfedezettjét, egy 14 éves úriembert. Profi módon illeszkedett a csapatba, minden megilletődöttség nélkül 2 szám erejéig nyűtte a húrokat. Remélhetőleg nem fog elkallódni a srác!

A huszonegynéhány fellépő közül megemlíteném Szücs Antal Gábort, Laux Józsefet is, ők is pár szám erejéig megemlékeztek a szintén tragikusan elhunyt Barta Tomiról.
Hallhattuk többek között az „Ő még csak most 14” című klasszikust is.

Szólnék még Varga Miklósról, akin nem fog az idő, ugyanolyan érces hangon nyomta a "Halálkatlant" mint fénykorában. Látható,hallható volt többek közt,Felkai,Frenreisz.Gál Gábor,Harmath Albert,Kékesi "Bajnok",Lugosy,Pálmai,Papp Gyula,Sáfár Öcsi,Zselenc László STB...A Barta blokk-ban volt egy kellemes meglepetés,a mintegy háromezer főnyi közönségnek,mikor valamennyi gitáros együtt volt a színpadon!Ez is örök élmény! Mikor egy biccentéssel,bólintással tudatták egymással a gitárosok, Most Te nyomod a szólót öreg! És ment minden,ahogy kell! Ez a profizmus!

Később vastaps köszöntötte Adamis Anna,és Horváth Attila szövegírókat,akik meghatározó személyei a magyar zenei életnek, a mai napig! Külön tisztelet a munkásságuk előtt!

Záró akkordként pedig Bergendi István szaxofonjátékával felcsendült a "Csillag leszel" című örökzöld, melyet a közönség együtt énekelt a zenészekkel. Ekkorra megtelt a színpad a fellépőkkel, s szűnni nem akaró vastapssal búcsúzott a lelkes közönség a fellépő művészektől! Azt hiszem,az idelátogató rock zenét szerető közönségnek felejthetetlen élményt nyújtott ez a kellemes,vasárnap este! Köszönet a szervezőknek, előadóknak, és akik azon fáradoztak, hogy ez a koncert méltó emléket állítson e három nagyszerű muzsikusnak!

Tóth Tibor 




                                                                              



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése