Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2013. július 31., szerda

Az élőzene varázsa...avagy...mindhalálig rock and roll!

ViharsaRock Fesztivál - Orosháza - 2013.07.27.


Szikrázó napsütés, plusz 40 fok, az év legmelegebb napja.
Az Orosházi Rock És Blues Egyesület tagsága úgy döntött még az év elején hogy ezen a napon rendezi meg ezt a rock és blues-fesztivált. A rendezvényt hármas céllal hoztuk össze:

1.A rock és blues-zene népszerűsítése
2.A fiatalabb generációk figyelmének felkeltése
3.Az egyesület, azon belül a Rock Klub bemutatkozása




A Mackie hangtechnika már reggel óta szerelte a hangosítást, majd nemsokkal 13 óra után megérkezett a Hungarian Pink Floyd Show technikája is, igy az összehangolás megtörtént. Az már hamar látszott, hogy a hangosítás nagyot fog szólni, és ez igy is történt.

A rengeteg előkészületi munka után délután 15.30-kor Béres Enikő műsorvezető közreműködésével elkezdődtek a programok.


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Elsőnek a népszerű helyi együttes, az Örökség lépett szinpadra.
A megszokott felállásból csak Rostás Lajos nem szerepelt, helyén
Szűcs András nyomta.
A fiúk hozták a tőlük megszokott stabil és kiváló szinvonalat.
Bagaméri András - gitár
Berta Pál - gitár
Csikós Gábor - ének
Berta Péter - dob
Csikós Nándor - billentyű
Szűcs András - basszusgitár


A repertoárban a megszokott Hobo Blues Band, P.Mobil és Radics Béla nótákat hallhattuk. Nem könnyű elsőnek fellépni egy majdnem egésznapos műsorban, hiszen a nagy melegben még nem volt nagy nézőszám, de azért 100-200 ember kiváncsi volt a csapatra. Jól játszottak, amit az is bizonyít, hogy a jelenlevő fővárosi zenészek is elismerően nyilatkoztak róluk.


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


17 órakor következett a fesztivál második fellépője, a sokak által ismert Árva Gábor basszusgitáros (Electrons, ÖDI Blues Band) szegedi
csapata, a Red Company.
Árva Gábor - basszusgitár,ének
Dr.Sipos Zoltán - dob
Bezzegh József - gitár
Kerta Béla - gitár
Szabó István - ének

A Red Company-t direkt a brit dallamos hardrock nagy csapatának, a Bad
Company
-nak a tiszteletére hozták össze egy éve ismert szegedi zenészek.
Műsorukban így aztán kizárólag Bad Company számok hangzottak el, olyan
nagy nóták mint a "Feel Like Makin' Love","Shooting Star", "Ready For Love".
Ezenkívül eljátszották a Free együttes két nagy slágerét is (A Free-ből
jött létre a Bad Company). Általános meglepetést keltettek, sokan mondták,
de jó hangja van ennek az énekesnek. Szabó Pista korát meghazudtolóan nyomta mint frontember, kellemesen játszottak, nagy sikert arattak. De még mindig óriási volt a hőség, a közönség is lassan gyülekezett.


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



Fél hét magasságában lépett szinpadra a budapesti Petenders, mely egy aránylag fiatal együttes, nevét az országosan ismert gitárosukról, Petendi Tamás-ról kapta.

Megyeri Dániel - ének
Petendi Tamás - gtiár
Gyöngyösi Gábor - billentyű
Domján Gábor - basszusgitár
Kató Bálint - dob


Petendi Tamás már sok fórumon bizonyította kivételes tehetségét, játszott már szinte valamennyi országosan ismert gitárossal, és a Petenders mellett egy Message To Hendrix nevű formációt is működtet. Most azomban az igényes zenét produkáló Petenders-ben mutatta meg tudását. Műsorukban a mai modern elektromos blues-t adták elő, mely az amerikai funky-blues, rhythm and blues alapjaira épül. Játszottak dalokat napjaink olyan sztárjaitól, mint John Mayer, Lance Lopez, vagy Eric Gales. Ugy játszották el ezeket a számokat, hogy egyszerre voltak benne az említett stilusirányzatok, valamint a lendületes fiatalos rockos hangzások. Szakmailag nézve rendkivül együtt volt a hangzás, pontos és precíz játékuk kiemelkedő teljesítmény volt. A külföldi számok mellett műsoruk másik felét saját szerzeményeik töltötték ki, melyekre ugyancsak a fentiek jellemzők. Saját dalaik angolul szólaltak meg. Az együttes az év elején készítette "Bullhorn" című lemezét, erről játszották a dalokat, melyek sokak számára nagyon ujnak, és modern-nek tüntek. Egy kicsit túlmentek a tervezett műsoridőhöz viszonyítva, igy aztán a már eleve később kezdődött fesztivál műsorrendjében folyamatos csúszás következett be.


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Este háromnegyed kilenc környékén lépett a deszkákra a fesztivál egyik fénypontja, az esztergomi illetőségű Tűzkerék XT együttes. Nagy várakozás előzte meg fellépésüket, és akik eljöttek most sem csalódtak. A csapat egy éven belül immár harmadik alkalommal látogatott el Orosházára, és tudtuk az előző két bulijuk alapján, hogy sokat várhatunk. Rendkivül keményen, és a szokásos profizmussal dobták fel az ekkorra már 600-800 fősre tehető közönséget. Nem tudom pontosan megfogalmazni hogyan, de már az első pillanattól kezdve fergetegesen játszottak, és azt gondolom, hogy olyan kisugárzásuk van, mely azonnal hatással van a nézőkre. Ez pedig a legnagyobb dolog szerintem, mert lehet hogy van jobb gitáros, jobb basszeros, jobb dobos náluk, de még egy ilyen fantasztikus CSAPAT-al nem találkoztam a hazai mezőnyben, pedig immár vagy hatvan éve sokat láttam és hallottam. Ezért szeretjük a Tűzkerék XT-t, mert bár hulla fáradtan értek ide egy másik fesztiválról, pazar koncerttel ajándékoztak meg ismét bennünket. 


Nem volt véletlen a Rock Klub kijelentése:

Nekünk Magyarország legjobb bluesrock zenekara a Tűzkerék XT! 

Nem mellékesen, a Tűzkerék XT az a zenekar, mely a leghűbben vállalja fel, táplálja, és tolmácsolja  már évek óta a legnagyobb magyar gitáros Radics
Béla
zenei örökségét.

Anda Bálint - gitár,ének
Anda Richárd - gitár,ének
Tóth Tamás - basszusgitár
Geletey György - dob


Most is velük volt Anda Bálint fia, a nagyon tehetséges Anda Ricsi is. Sorban jöttek a saját nóták, a Radics-nóták, aztán elhangzott Anda Ricsi tolmácsolásában a Ramones együttes egyik nagy dala is, majd a koncert végén az utólsó két dalra felhívták a szinpadra Bagaméri Andrást, az Örökség gitárosát egy kis jam-re. A Gitárpárbajban Előbb Jimi Hendrix himnuszát, a "Hey Joe"-t játszották, és Bandi odatette magát alaposan. Láthatóan kicsit megilletődve, de óriási lelkesedéssel gitározott, nem csoda, hiszen nem minden nap van rá alkalom, hogy egy ilyen csapattal szerepeljen. Semmiben nem maradt el, sőt egyenragúan nyűtte hangszerét, és vagy negyedóráig szólt Hendrix dala. Ezután jött egy Radics Béla szerzemény, melyben szintén nagyon jól játszott Bandi is, és óriási sikerrel fejezte be a Tűzkerék XT & Bagaméri András nevű alkalmi projekt fergeteges műsorát.



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Már elmúlt tíz óra amikor ujabb technikai szünet következett, hiszen a Hungarian Pink Floyd Show másfajta hang-és fénytechnikai beállításokat igényelt. Egy kicsit el is húzódott a szünet, és 11 volt, amikor megkezdte műsorát a Hungarian Pink Floyd Show, az est másik fénypontja.


Füchsel Tibor - hammond orgona
Dirta László - gitár,ének
Pozsonyi Tibor - dob,ütőhangsz.
Mangurt Attila - basszusgitár,ének
Puskás István - gitár,steel gt,ének Káli Réka - vokál
Földi Vera - vokál


A filmvetítéssel, folyamatos lézeres fénytechnikával tarkított műsoruk első részében egy az egyben eljátszották a Pink Floyd 40 éve kiadott legsikeresebb lemezének, a "Dark Side Of The Moon"-nak dalait. Varázslatosan szólt az egész, egy időre visszaröppentünk a műltba, sokunk ekkor volt huszonéves fiatal, és ezek a fajta zenék szerettették meg velünk a rock, a blues, a jazz, és a komolyzenéket is. Egyszóval fantasztikusan hűen mutatták be kivételes hangszertudásukat, bizonyítva, hogy Európa egyik legjobb Pink Floyd Tribute zenekara a Hungarian Pink Floyd Show. A műsor második része a "Fal" c. darab részleteit mutatták be kiválóan. A két vokalista lány rettenetesen jól egészítette ki a zenekart, bármelyikük jobban énekelt mint sok más mai önálló sztár. Csúsztunk az idővel rendesen, már elmúlt éjfél is, de kiváló hangerővel egymásután szóltak az olyan nóták mint az "Another Brick In The Wall" a "Comfortably Numb" vagy a "Run Like Hell". A Pink Floyd megszólaltatása nagyon nagyon jó volt, és hozzá kell tennem hogy ezt a zenét nagyon nehéz játszani. A műsor végén (már elmúlt fél 1) acapella-vokálban felcsendült a "Goodbye Cruel World" és ezzel a darabbal búcsúzott a Hungarian Pink Floyd Show Orosházától.




&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Akik jelen voltak, azok láthatták és hallhatták hogy érdemes volt megrendezni ezt a fesztivált, hiszen egy kicsit közelebb hozhattuk az embereket a minőségi rock és blues zenéhez, és ez volt a rendezők egyik célja is, mely érzéseim szerint teljesült is. Úgyhogy azt gondoljuk, hogy ezt folytatni kell,

jövőre össze kell hozni a II. ViharsaRock Fesztivált!





&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
 

  
És itt most egy végeláthatatlan névsor következik, melyben az Orosházi Rock És Blues Egyesület köszönetét szeretné kifejezni azoknak a személyeknek, intézményeknek és cégeknek akik nagyban segítették munkánkat!

Köszönjük:

Orosháza Város Önkormányzata
Orosházi Városi Televízió
Oroscafé
Orosházi Élet ujság
Szuperinfo Orosháza
Petőfi Művelődési Központ
Városgazdálkodási Üzem
Jövő Építők Egyesülete
Tourinform Orosháza
Mackie hangtechnika
Misur Mihály és a Misur Family
Otthon 2 söröző
Gyamati Transz
ElektroArt Bt.
S-Copy
Asztalos Depo Kft.
La Rosa Pizzéria
MMD   (plakátok)
Bora Ital nagykereskedés

továbbá:
Tóth Tibor elnök (Orosházi Rock És Blues Egyesület)(szervezés)
Béres Enikő (műsorvezetés)
Mihály László (grafika)
Baranyai János (hangosítás)
Mihálka András (hangosítás)
Verasztó Attila (hangosítás)
Fejes Péter (hangosítás)
Törköly József (video-felvételek)
Gálik Pál (film-készítés)
Séllei Ferenc - S-Copy (nyomtatás, fénymásolás)
Benkő Ferenc - Városgazdálkodási Üzem (reklám és szinpad)

Füchsel Tibor és a teljes Hungarian Pink Floyd Show
Tóth Tamás és a teljes Tűzkerék XT zenekar
Nagy Anita menedzser (Tűzkerék XT)
Megyeri Dániel és a teljes Petenders zenekar
Árva Gábor és a teljes Red Company zenekar
Berta Péter és a teljes Örökség zenekar

Takácsné Gabika  (Műv.Központ - szervezés)
Szikoráné "Déni"    (Műv.Központ - szervezés)
Pappné Hevesi Klára (Műv.Központ - ügyintézés)
Nagy Nóra  (Műv.központ - reklám)
Pusztai Lajos (Műv.Központ - szervezés)
Kasza István (fotók)
Zalai Mihály alpolgármester (koordináció)
Barák Anita - Polgármesteri Hivatal (pályázati ügyintézés)
Kotroczó Melitta szerkesztő-ujságíró (Média KFT)
Melega Krisztián föszerkesztő-h. (Média KFT)
Szigeti Judit (Média KFT)
Tóth Attila (Like Magazin - reklám)

Kiss László menedzser - Jövő Építők Egyesülete (reklám)
Bokor Erika - Tourinform (reklám)
Kerekes János - ElektroArt Bt. (reklám)
Komádi Sándor - Otthon 2 söröző (italforgalmazás)
Komádi Szilvia - Otthon 2 söröző (italforgalmazás)
Gránitz Hajnalka - Otthon 2 söröző (italforgalmazás)
Polyák Sándor  (édességforgalmazás)
Rozsnyai Jánosné (édességforgalmazás)
Kincses Erika - Asztalos Depo Kft. (dekoráció)


Békészki Ákos - Békéscsabai Rock Klub (reklám)
Korbely György ujságíró - Békéscsaba (BEOL reklám)
Almási Lajos - Hódmezővásárhely (reklám)
Török Sándor
Szkaliczki Mihály

Az orosházi Rock És Blues Egyesület minden tagjának!

 
Az orosházi Mentőszolgálat asszisztenseinek



a KÖZÖNSÉGNEK, és mindazoknak akik személyesen megtekintették ingyenes programjainkat.




Mihály Zoltán
főszervező

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése