Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 26., csütörtök

Az év egyik legjobb koncertje....

Már megint elnézést mindenkitől, hogy ilyen későn reagálok dolgokra, de nem akarok mentségeket felsorolni, mert az ugy sem érdekel senkit.
















Szóval szeptember 14-én volt egy koncertünk, egy olyan koncert, mely szerintem a klub életében a legjobbak közé tartozik. Nemcsak azért volt különleges, mert most lépett fel nálunk az első "külföldi" (szivem szerint felvidékit mondanék) muzsikus Thomas Harpo személyében, hanem azért is, és főleg azért, mert félelmetesen jó zenét hallottunk két órán át.
 







&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tudja mindenki hogy Chicago a blues talán legnagyobb székhelye Amerikában, és azt is tudja mindenki, hogy New Orleans a jazz fővárosa. Namármost ez a két város zenei világa olvadt össze és "teleportálódott" Orosházára, amikor szinpadra lépett a Thomas Harpo & Blue Friends. Az előzetesekben már irtunk a zenekarról, tudtuk hogy jók, de ilyen profi műsorra nem gondoltunk.


Az énekes, a karcsúnak nem mondható Suba Attila egy fantasztikus figura. Ez a srác megmutatta hogyan kell profi módon énekelni a bluest, a rhythm and bluest a swinget. A zongorista elkápráztatott bennünket, nem egyszer éreztem úgy hogy egy New Orleansi, vagy éppen Chicago-i kocsmában vagyok, és nem 2013-ban, hanem vagy hatvan évvel korábban.



Szóval, olyan hangulatos jazz-bluest nyomtak, hogy elszabadadult a pokol a klubban. Ilyen hangulat még nem volt, csak a Tűzkerék koncerten, de az nem ilyen volt. Jöttek sorra a blues nagy nótáinak feldolgozásai, de jöttek a mégjobb jazzes hangulatú rhythm and blues-ok a negyvenes-ötvenes évekből, persze mai modern hangzásban feldolgozva.





 

Szóval bátran merem mondani, az éve koncertje címre pályázik ez az este. Nem lehet ezeket a dolgokat csak ugy simán leirni, el kell jönni és részese kell lenni ezeknek az estéknek. Aki nem jött, bánhatja. Ami biztos, jövőre meghivjuk őket, vagy ha nem ezt a formációt, akkor Suba Attila másik zenekarát, mert van neki vagy három.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése