Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2012. július 14., szombat

2012-07-13 - Blues Est

Péntek 13 - már régen nem vagyunk babonásak! A mai klubnap a rohangálás jegyében telt, hiszen este 6-kor páran átmentünk a Vízió jubileumi bulijára is. Aztán visszajöttünk, közben a fiatalok a kertben pengettek.

Tovább folytatódnak az immár véglegesen október 12-re tervezett RADICS BÉLA emléknap szervezési munkálatai, amint többet tudok azonnal megosztom mindenkivel!


Ujabb klubtagokat üdvözölhetünk sorainkban: Bikádi János és Horváth Róbert személyében!
Horváth Robi mindjárt vagy 25 K...jó blueslemezzel állított be, be is raktuk Son Seals egyik korongját! Mesés! Jövő hétre jazz-ritkaságokat ígért!


A Rolling Stones 50 éve indult a pályán, ezért megnéztük a híres Hyde Park koncertet 1969-ből, mely két nappal Brian Jones halála után került megrendezésre, és itt mutatkozott be az együttesben Mick Taylor gitáros.

Aztán belenéztünk az Amerikai Folk Blues Fesztivál 1963-as anyagába is, Muddy Waters stb! No Comment!


Az amerikai Bryce Janey gitáros modern, elektromos blues muzsikája került terítékre, sokan csak most ismerkedtünk meg vele, pedig már jópár lemez van a háta mögött.

Zárásképpen, és lemezbemutató címszó alatt sikerült meglepni a tagságot egy uj és rendkivül jó albummal, mely a Doors egykori kiválóságának Robbie Krieger gitárosnak és a rockzene egyik legmeghatározóbb hangjának Eric Burdon-nek a közös produktuma, egy 2011-es élő fellépés, címe "Live At The China Club And More". Nagyon jó! Lee Oskar nyomja a szájharmonikát benne (a WAR oszlopos tagja), Burdon a tőle megszokott erőteljes hangján énekel, Krieger pedig legjobb formáját hozza a ritmusokban és a szólójátékban. Rendkivül erőteljes lemez, rajta a Roadhouse Blues, a Tobacco Road, a Backdoor Man, a No More Elmore.

Senki ne feledje: Július 20-án mindenkit egy tál paprikás-krumplival vendégelünk meg, közben hallgatunk egy kis jazzt, majd 20 órától JAMMY KONCERT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése