Forditó

Összes oldalmegjelenítés

2012. szeptember 1., szombat

Búcsú augusztustól









2012-08-31
Folkográfia koncert

Augusztus utólsó péntekjén ismét egy élménnyel lettünk gazdagabbak. Elfogadta meghívásunkat a magyar népzenét hűen ápoló Folkográfia zenekar, és este nyolckor felcsendültek az ősi magyar dalok a zenekar rockos felfogásában. Nagyszerűen felépített műsorukban végigvezettek bennünket a magyar történelem viharos évszázadain, Álmos és Árpád fejedelmektől napjainkig. Rendkivül tiszteletreméltó ahogyan ez a zenekar kifejezi zenéjén keresztül igaz magyarságát. Magas szinvonalon elöadott dalaikban felvonultatták a magyar népzene legszebb darabjait.

Amit mindenképpen fontos megjegyezni, az a tény, hogy most is telt ház volt Klubunkban, az nagyon jó érzéssel tölt el bennünket. Továbbra is tartjuk magunkat eredeti elképzeléseinkhez, hogy változatos zenei programokat kínáljunk városunknak. Ebben erősített meg bennünket a Folkográfia zenekar is, hiszen ez a zene nem rock, nem blues, nem jazz volt, ez a zene a tiszta magyar népzenei értékeket vonultatta fel, amiért nagy nagy KÖSZÖNET a zenekarnak!

Az is egyfajta jelzés, hogy a sok zenei vihart megélt "blues ortodisták"-nak is nagyon tetszett a Folkográfia fellépése!

A fellépő CSAPAT (amely most nem teljes tagságával játszott):

Murvai Tibor - dob
Murvai Berta Ágnes - hegedű,ének
Trippe Krisztina - fuvola,furulya, ének
Törköly József - billentyű, ének
Hetényi László - akusztikus gitár
Gyapjas Krisztián - elektromos gitár
Csizmadia Sándor - basszusgitár











A fotókért köszönet Zsedényi Péternek! A koncertről készült fotók a Képek könyvtárban!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése